علت کم شدن حرارت بخاری گازی

علت کم شدن حرارت بخاری گازی

16:01 1402/05/07 خدمات تعمیرات , مطالب آموزشی , مقالات
کم شدن حرارت بخاری گازی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید تمامی آن‌ها را هنگام بررسی بخاری گازی در نظر گرفت. در این مقاله به پنج علت کم‌شدن شعله بخاری گازی و روش‌های افزایش شعله بخاری گازی و بهبود حرارت بخاری گازی میپردازیم.
فهرست

در این مقاله به علت کم شدن حرارت بخاری گازی میپردازیم . یکی از دلایل افت حرارت بخاری گازی ، فشار گاز ناکافی می‌باشد. هنگامی که فشار گاز به اندازه کافی نباشد، حرارت بخاری ضعیف شده و کارایی آن به شدت کاهش می‌یابد. علاوه بر این، تهویه نامناسب و انسداد در مسیر هوای ورودی نیز می‌توانند مانع ورود اکسیژن کافی به مشعل شوند، در حالی که وجود اکسیژن کافی برای تولید حرارت مناسب ضروری است.

گرفتگی مشعل و خرابی سوپاپ از دیگر عوامل تأثیرگذار بر کاهش شعله بخاری هستند. انسداد در مسیر گاز و آسیب‌دیدگی سوپاپ‌ها می‌توانند باعث اختلال در جریان گاز شوند و در نتیجه، کاهش حرارت شعله بخاری را به دنبال داشته باشند.

اگر احساس می‌کنید که بخاری گازی شما عملکرد درستی ندارد، می‌توانید با مطالعه دقیق این مقاله آموزشی از خانه امداد، بخاری خود را بررسی کرده و مشکل آن را برطرف کنید تا شعله بخاری گازی شما به حالت طبیعی بازگردد.

در صورتی که مشکل بخاری گازی شما جدی به نظر می‌رسد، توصیه می‌کنیم حتماً از  تکنسین های  متخصص و مجرب خانه امداد کمک بگیرید تا از بروز مشکلات ایمنی و خسارات احتمالی جلوگیری شود.

علت کم شدن حرارت بخاری گازی

پنج علت کم‌شدن شعله بخاری گازی

وقتی شعله بخاری گازی کم می‌شود، حرارت کمتری تولید می‌کند. در ادامه ۵ علتی که می‌تواند باعث شعله کم یا نامناسب در بخاری گازی شود را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

۱. فشار گاز ناکافی

تعیین این‌که آیا فشار گاز در بخاری برای روشن نگه داشتن آن کافی است یا خیر، کمی دشوار است. وقتی شعله بخاری گازی شما کم است، احتمالا کاهش فشار ورودی یا خروجی وجود دارد. در بیشتر موارد، این فشار خروجی است که باعث ایجاد بیشتر مشکلات می‌شود.

ریشه این مشکل در شیر گاز است. در صورتی که شیر گاز معیوب باشد، در فشار گاز مشکل ایجاد می‌کند. برای حل این مشکل می‌توانید شیر گاز بخاری گازی خود را تعویض کنید.

علت کم شدن حرارت بخاری گازی

خدمات  تعمیرات بخاری و شومینه خود را به کارشناسان خبره خانه امداد در غرب تهران بسپارید.

  • نصب و راه‌اندازی بخاری
  • راه‌اندازی شومینه
  • رفع خرابی ترموکوپل
  • رفع بوی گاز
  • ۲. دریچه‌ها

در بخاری‌های گازی دو لوله هم محور وجود دارد. به‌عبارت ساده یک لوله در لوله‌ای دیگر قرار دارد. لوله داخلی گاز را از بخاری خارج می‌کند و فشار منفی ایجاد می‌شود. به این ترتیب هوای تازه را از لوله بیرونی می‌کشد. موقعیت این دریچه‌ها اهمیت زیادی دارد. اگر موقعیت دریچه بخاری به گونه‌ای باشد که هواگیری را محدود کند، جریان هوا کند می‌شود. یعنی گاز کمتری خارج شده و جریان هوای کمتری وارد بخاری می‌شود. درنهایت بخاری شعله کمی تولید خواهد کرد.

  • ۳. پنجره شاتر ورودی هوا

مشابه مشکلات مربوط به دریچه‌ها، پنجره شاتر ورودی هوا روی شعله تأثیر می‌گذارد. هرچه پنجره شاتر هوا نزدیک‌تر باشد، جریان هوای کمتری وارد بخاری می‌شود. این اتفاق نیز می‌تواند علت کم شدن شعله بخاری گازی باشد. برای تعمیر بخاری میتوانید با شرکت خانه امداد تماس بگیرید.

  • ۴. گرفتگی مشعل

مشعل‌های بخاری گازی به‌ راحتی مسدود می‌شوند. کثیفی و زباله می‌ تواند در مشعل جمع شود و تا حدی آن را مسدود کند. این گرفتگی مانع از جریان مناسب گاز و در نتیجه ایجاد شعله کم می‌شود. شعله قسمت اصلی بخاری گازی است. اگر شعله کم باشد، بخاری کارآیی زیادی ندارد. اما لازم نیست نگران چیزی باشید! اگر به‌دنبال شناسایی علت کم شدن شعله بخاری گاز هستید، آنچه در بالا توضیح دادیم را به‌درستی انجام دهید تا بخاری با شعله‌ای سالم و پایدار داشته باشید. امیدواریم که هرچه سریع‌تر روند تعمیر بخاری گازی خود را پشت سر بگذارید.

علت کم شدن حرارت بخاری گازی

  • ۵. خراب شدن سوپاپ

سوپاپ‌هایی که دچار عیب و ایراد هستند نقش بسار مهمی در کم‌شدن شعله بخاری گازی دارند. این قطعه مهم، میزان گازی که عبور می‌شود را کنترل کرده و در صورت شکستن و یا نقص داشتن، عملکرد بخاری گازی بسیار تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در نتیجه بررسی  و در صورت نیاز تعویض سوپاپ‌ آسیب دیده بسیار ضروری می‌باشد. کم‌شدن شعله بخاری گازی میتواند به علت وجود مشکلاتی در سوپاپ باشد. در صورتی که سوپاپ عملکرد درستی نداشته باشد باشد، اندازه شعله بخاری گازی غیر عادی خواهد بود. برای اطمینان از عملکرد و سلامت سوپاپ، می توانید از یک باطری ۱.۵ ولتی استفاده کنید. با وصل کردن این باطری به بوبین، اگرسوپاپ در جای خود به درستی باقی بماند، نشان‌دهنده سلامت بوبین است در غیر این صورت نیاز به تعویض دارد. توجه به این نکات و انجام تشت‌های منظم میتواند عمر و کارایی بخاری گازی را افزایش داده و از به وجود آمدن مشکلات جدی جلوگیری کنید.

در صورت بروز هر مشکلی توصیه می کنیم با یک تکنسین متخصص مشورت کنید تا از ایمنی و عملکرد صحیحی و مناسب سیستم‌های گرمایشی اطمینان حاصل کنید.

روش‌های افزایش شعله بخاری گازی و بهبود حرارت

روش‌های مختلفی برای افزایش شعله بخاری گازی و بهبود حرارت وجود دارد که می‌توانید از این تکنیک‌ها استفاده کنید. در ادامه این مقاله به بررسی روش‌های افزایش حرارت بخاری گازی میپردازیم:

  • بررسی فشار گاز

مرحله اول برای بررسی وضعیت شعله، استفاده از مانومتر برای اندازه‌گیری فشار گاز است. در مرحله دوم بعد از روشن کردن مشعل، باید فشار گاز درون لوله هواکش را اندازه‌گیری کنید. فشار گاز نرمال برای بخاری باید حدود ۱۲ تا ۱۷ سانتی‌متر باشد. اگر این فشار کمتر از این مقدار باشد با تنظیم کردن لوله گاز و ثابت نگه‌داشتن آن، می‌توانید فشار را به اندازه مطلوبی برسانید که منجر به افزایش اندازه شعله‌ها خواهد شد.

  • تنظیم دریچه هوا

دریچه هوای بخاری باید به درستی باز شود تا جریان هوای کافی به داخل بخاری وارد گردد. در صورت بسته بودن دریچه، حجم هوایی که وارد میشود کاهش یافته و موجب کاهش حرارت نیز می‌شود. توجه کنید که باز کردن بیش از حد دریچه نیز موجب خاموش شدن شعله و تغییر رنگ شعله به رنگ قرمز نیز می‌شود. در نتیجه دریچه را به اندازه‌ای باز کنید تا ارتفاع شعله به ۷ سانتی متر برسد.

  • باز کردن پنجره شاتر

پنجره شاتر تاثیر بسزایی بر تأمین هوای مورد نیاز برای احتراق را دارد. در صورتی که این پنجره بسته باشد، فرآیند سوختن به درستی انجام نمی‌شود و موجب کاهش حرارت بخاری می‌شود. حتما از باز بودن پنجره شاتر اطمینان حاصل کنید تا هوای کافی وارد بخاری شود.

  • تمیز کردن مشعل

آلودگی و کثیفی می‌توانند به شدت عملکرد مشعل را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کم‌شدن شعله شود. در نتیجه بهتر است مشعل را به صورت دوره‌ای و منظم بررسی کنید و در صورت لزوم آن را تمیز کنید. هنگامی که متوجه  ترک و آسیب دیدن مشعل شدید تعویض بهترین گزینه است تا کارایی دستگاه حفظ شود.

علت کم شدن حرارت بخاری گازی

  • تنظیمات سوپاپ

سوپاپ‌ها تاثیر زیادی بر شعله‌‌ بخاری گازی دارند و هنگامی که این قطعات دچار مشکل می‌شوند دیگر قادر به تنظیم جریان گاز نخواهند بود. جهت تست عملکرد سوپاپ، می‌توانید آن را به آرامی به سمت چپ و راست بچرخانید. در نتیجه، بررسی و تنظیم سوپاپ آسب دیده امری بسیار ضروری می‌باشد.

با رعایت تمامی این نکات و انجام تنظیمان ضروری، می توانید حرارت بخاری گازی خود را افزایش دهید و از گرمایش مطلوب آن لذت ببرید. توجه به این نکات نه تنها به افزایش کارایی دستگاه کمک می‌کند، بلکه ایمنی سیستم گرمایشی شما را نیز تضمین می‌کند.

سوالات متداول

در این بخش به برخی از سوالات پرتکرار شما میپردازیم:

شعله بخاری باید چه رنگی باشد؟

بهتر است بدانید که شعله بخاری گازی باید همیشه آبی رنگ باشد. البته ممکن است نوک شعله کمی زرد به نظر برسد اما اگر شعله بخاری گازی شما به رنگ زرد یا نارنجی در آمده، بهتر است از یک تعمیرکار متخصص بخواهید تا مشکل را بررسی و برطرف کند.

علت قرمز یا نارنجی سوختن شعله بخاری گازی چیست؟

اگر متوجه تغییر رنگ شعله بخاری گازی به قرمز یا نارنجی شدید، باید بدانید که این تغییر رنگ معمولاً خطرناک نیست. علت اصلی این تغییر، سوختن گرد و غبار و ناخالصی‌هایی است که همراه با گاز وارد بخاری می‌شوند و در هنگام احتراق موجب تغییر رنگ شعله می‌گردند.

چه زمانی باید برای مشکل کاهش شعله بخاری با تکنسین تماس بگیرم؟

 اگر پس از انجام بررسی‌های ابتدایی مانند تمیز کردن نازل‌ها و کنترل فشار گاز، هنوز مشکل حل نشده باشد، یا در صورتی که احساس کردید خطر نشت گاز یا تولید مونوکسید کربن وجود دارد، بلافاصله باید با یک تکنسین مجاز تماس بگیرید.